Helma Feunekes

Voor het tweede jaar op rij geeft Helma Feunekes les binnen de taalklas van de Immanuelschool. De klas waar kinderen starten in het Nederlandse onderwijs, nadat ze hun eigen vertrouwde omgeving hebben moeten verlaten.

“Het werken in het onderwijs blijft me boeien, al 38 jaar lang. Ik heb gekozen voor de klas en heb binnen mijn carrière les mogen geven aan kinderen van elke leeftijdsgroep. Van de kleuterklas tot groep 8. Sinds twee jaar heb ik bewust gekozen voor de taalklas. De kinderen in mijn klas komen uit diverse landen zoals bijvoorbeeld de Oekraïne en Syrië. In totaal hebben we kinderen met 5 verschillende thuistalen. Sommige van deze kinderen hebben veel meegemaakt. Ze spreken nog nauwelijks Nederlands en zijn soms angstig. Ik wil ze graag een veilige plek bieden op school, zodat ze weer kind kunnen zijn. Dat is best uitdagend. Het is een zoektocht om te ontdekken wat elk individueel kind nodig heeft om tot leren te komen. Ik doe dat natuurlijk niet alleen, op de Immanuelschool mag ik werken binnen een heel fijn team. Ik ben een mensenmens en zoek altijd de verbinding. Dat is voor mij de kracht van onderwijs.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te bezoeken, ga je akkoord met het gebruik ervan. Lees ons privacybeleid hier.